Dalti

Aventeon aan het woord over Connected Transport

Door het toenemende transport, de woonopgave en vele wegwerkzaamheden, neemt de druk op verkeersknelpunten – en dus de transportbranche – de komende jaren flink toe. Als IT-leveranciers kunnen wij vervoerders hierin ondersteunen.

Maar hoe? Frank Kindt, DALTI-bestuurslid en managing director van Aventeon, sloeg hiervoor de handen ineen met Connected Transport van SmartWayZ.NL. Hij vertelt ons alles over hun slimme mobiliteitsoplossingen en wat het zijn klanten oplevert!

Dit is Connected Transport

In de wandelgangen of op een beurs hoorde je vast al over Connected Transport. Toch vatten we het even samen: het is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, wegbeheerders van steden en provincies, logistieke dienstverleners, verladers en vervoerders. Met als doel om de bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de logistieke branche te verbeteren.

Maar wat ís het nou precies? Connected Transport bestaat uit zes slimme mobiliteitstoepassingen die realtime data naar de transporteur brengen, om zo beter te anticiperen op actuele verkeerssituaties en andere relevante zaken. Denk aan in-truck signalering van snelheidsadviezen, prioritering bij intelligente verkeersregelinstallaties en in-truck brengen van wegsensordata.

Lees hier meer over de 6 slimme mobiliteitstoepassingen >

Logistics.One en Connected Transport

Frank besloot de slimme mobiliteitstoepassingen van Connected Transport aan Aventeons software Logistics.One toe te voegen. ‘Als we met zijn allen slimmer, efficiënter en zuiniger willen vervoeren, is met name het uitwisselen van gegevens tussen verschillende entiteiten heel belangrijk. De uitdaging is alleen dat lang niet alle transporteurs weten wat er mogelijk is.

Dus heb je softwareleveranciers nodig die hen zachtjes met de neus op de feiten drukken en die gegevensuitwisseling faciliteren, bijvoorbeeld met Connected Transport. Als innovatief bedrijf willen we onze klanten natuurlijk faciliteren om hun werk zo goed, efficiënt en duurzaam mogelijk uit te voeren en dus zijn we van start gegaan met Connected Transport.’

Slimme mobiliteitstoepassingen

Om de data-uitwisseling te versnellen en upgraden, koos Aventeon ervoor om drie toepassingen van Connected Transport in hun software te integreren. ‘We gaven de voorkeur aan prioriteit bij intelligente verkeersregelinstallaties, waardoor chauffeurs op een aantal locaties vaker groen licht krijgen bij stoplichten – als een soort groene golf.

Daarnaast kozen we voor het ontvangen van in-truck informatie over wegwerkzaamheden en gevaarlijke situaties én het in-truck brengen van wegsensordata. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning van je truck.’ Door deze toevoegingen hoeven chauffeurs minder vaak af te remmen, wat een hoop brandstofkosten en CO2-uitstoot scheelt. Ook rijden ze veiliger en zijn ze sneller op de hoogte van de status van hun truck.

Aansluiten bij de missie van DALTI

Connected Transport is niet alleen een mooie tool om de druk op transporteurs en het milieu te verlichten, het sluit ook perfect aan bij onze missie. Frank: ‘Wij richtten DALTI op om software voor de logistiek en transport te verbeteren. Om meer samen te werken. We vonden als softwareontwikkelaars namelijk vaak hetzelfde wiel uit, in plaats van te focussen op ons onderscheidende vermogen.

Daarbij wilden we de samenwerkingen tussen softwareleveranciers, overheden en transporteurs verbeteren en kennisdeling centraal zetten. Connected Transport richt zich ook op deze zaken. Ze delen slimme mobiliteitsoplossingen met de markt, die wij zelf in onze software kunnen integreren, om zo de data- en kennisuitwisselingen tussen verschillende partijen en systemen te verbeteren. En dat natuurlijk allemaal om de transportbranche te ondersteunen, efficiënter en duurzamer te maken.’

Aan de slag met Connected Transport

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt door Aventeon? En wil je ook aan de slag met Connected Transport? Lees dan hier alles over hun slimme mobiliteitsoplossingen en hoe jij dit kunt toepassen in jouw software. Natuurlijk kun je ook altijd Frank eens aan z’n mouw trekken, hij vertelt je graag over zijn ervaringen!

Andere DALTI nieuwsberichten