Dalti

Dít leer je tijdens de kennisworkshop: Wereld van Transport

Succesvol zijn in de wereld van transport? En als ICT-leverancier je klanten zo goed mogelijk helpen? Dat doe je alleen als je de wereld kent én de taal spreekt. “Het is enorm belangrijk dat wij en onze systemen elkaar goed begrijpen. Zo helpen we namelijk onze klanten nóg beter en voorkomen we inefficiëntie, tijdverspilling en hoge kosten”, vertelt René Knapen. 

Deep dive in de wereld van transport

Daarom organiseren wij op 4 oktober de kennisdelingsworkshop ‘De Wereld van Transport’. Tijdens deze ochtend behandelen we alles wat jij over deze wereld moet weten. Van doelgroepen, applicaties, begrippen en standaarden tot aan de instanties, wetten en regelgeving waarmee je in onze sector te maken hebt. En nog véél meer. 

Is jouw bedrijf lid van DALTI? Dan nodigen we jou en je collega’s uit om deze ochtend jouw kennis te delen met andere DALTI-leden. En of je nu junior servicedeskmedewerker bent, of senior softwaremanager – iedereen is welkom!  

We spraken René over het belang van kennisdeling, standaardisatie én over de wondere wereld van het transport. Lees het hier!  

Het belang van kennisdeling

Om succesvol te zijn in de wereld van transport, moet je de taal spreken. Zo voorkom je inefficiëntie en geld- en tijdverspilling. Maar dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. René vertelt: “De wereld van transport is enorm groot. Er zijn veel verschillende instanties, rollen, doelgroepen en applicaties waarmee je te maken hebt. Het is daarom belangrijk dat deze allemaal op één lijn zitten. Anders loopt de communicatie niet soepel en levert dit problemen op. Daarom is het belangrijk dat de ontwikkelaars van onze IT-systemen de wereld én de taal goed begrijpen.”  

Om dit te realiseren, is het delen van kennis een vereiste. “Daarnaast is het belangrijk om de branche te leren kennen. Tijdens de kennisdelingssessie ‘De Wereld van Transport’ gaan we hierover in gesprek.”

Ontdek de Wereld van Transport

Tijdens deze workshop komen medewerkers van onze leden bij elkaar om te praten over hun werk en onze branche. Wat er deze ochtend allemaal aan bod komt? Alles, eigenlijk. We bespreken de doelgroepen, rollen en projecten in de branche. Het applicatielandschap, instanties en wet- en regelgeving waarmee je te maken krijgt. Standaarden waaraan je moet voldoen – alles dat je moet kennen om de wereld van transport te begrijpen, komt voorbij. Zo zorgen we ervoor dat iedere ICT-leverancier in onze branche de wereld kent en begrijpt. Alleen zo kunnen we samen het verschil maken”, vertelt René.

Iedereen is welkom

Voor wie deze workshop interessant is? “Het is voor iedereen die werkzaam is bij een ICT-leverancier in de logistieke sector. Of je nu een accountmanager, softwareontwikkelaar of supportmedewerker bent, met een junior- of seniortitel – deze kennisdeling is voor iedere branchemedewerker van belang. 

Door middel van zo’n workshop zorgen we er niet alleen voor dat we onze systemen beter kunnen inrichten, maar we vergroten ook het begrip voor elkaar. Door problemen en miscommunicaties kenbaar te maken, ontdekken we namelijk pijnpunten binnen onze branche en kunnen we nadenken over toepasselijke oplossingen.”  

De wondere wereld van ICT voor transport en logistiek

Dat iedereen nog wat kan opsteken van zo’n workshop, ervoer René al tijdens de try-out. Hij vertelt: “Met het bestuur deden we een mini try-out van deze workshop. En zelfs zij ontdekten nog nieuwe dingen!” 

Wat hij hoopt dat er zal gebeuren na afloop van de workshop? “Ik hoop dat iedereen heel stilletjes weer in de auto stapt. Stil van verwondering, over de complexiteit van deze wereld. Maar daarna hoop ik ook dat ze de telefoon oppakken en met elkaar het gesprek blijven aangaan.”

Word ook DALTI-lid!

Ben je er ook bij? We zien je graag op 4 oktober van 09:00 uur tot 12:30 uur. Meld je hier aan voor de workshop: Wereld van Transport.  

Wil je graag komen, maar ben je nog geen lid van onze branchevereniging? Word dan óók een DALTI-lid. 

Andere DALTI nieuwsberichten