Dalti

Kennismaken met onze leden: ITGR.

Vers van de pers: dit is ons nieuwe lid ITGR.! Sinds maart dit jaar is oprichter Jeroen Lohuis met zijn bedrijf officieel onderdeel van onze brancheorganisatie. En hier zijn we maar wat blij mee. Met ITGR. neemt hij namelijk behoorlijk wat kennis van transport, logistiek én IT met zich mee. Jeroen is ervan overtuigd dat we alleen sámen de traditionele ondernemer meekrijgen in de snelle technologische ontwikkelingen van tegenwoordig. Hoe hij dit voor zich ziet? En wat hij met zijn bedrijf precies toevoegt aan onze branche? Dat vertelt hij je natuurlijk het best zelf! 

Kennismaken met onze leden: ITGR.

Integere IT

ITGR. (spreek uit als iteger) staat voor een eerlijke visie op IT en versterkt organisaties met uiteenlopend advies. Jeroen: “Ik vind integriteit ontzettend belangrijk en wil ondernemers écht op de juiste manier helpen. Daarom bied ik niet zomaar een dienst aan, maar ga ik met hen in gesprek om te achterhalen wat hun bedrijf nodig heeft. En hoe IT daarbij kan helpen. 

Advies geef ik altijd vanuit een onafhankelijke positie. In tegenstelling tot vele accountmanagers of relatiebeheerders die vrijwel altijd voor een bepaalde IT-leverancier werken en een verkoopdoel hebben. Ik heb veel ervaring in de transport- en logistiekbranche en in de hospitality. Zo studeerde ik aan de Hotelschool én rondde ik de opleiding Technische Informatica succesvol af. 

Door deze combinatie van servicegerichtheid en technische kennis leg ik vrij snel contact en maak ik gemakkelijk de vertaalslag van techniek naar de praktijk (en andersom).” 

Transport- en logistiekbranche 

Jeroen vertelt dat veel van zijn opdrachtgevers actief zijn in de transport- en logistiekbranche. “In het verleden werkte ik onder meer bij DWE ICT, waar ik ruim vijftig transportondernemingen bediende. Vanuit een managementrol ontzorgde ik hen, samen met het transportteam, op het gebied van IT. Denk hierbij niet alleen aan het netwerk en de infrastructuur, maar ook aan beleid, informatieuitwisseling tussen klant en leverancier, productselectie, scanning en nog veel meer. 

Mede door deze ervaringen ben ik met ITGR. in staat om binnen bedrijven een nulmeting te doen op het gebied van IT. Zowel op organisatorisch als technisch vlak, waarna ik hen adviseer en eventueel help bij de implementatie. Zo hielp ik één van mijn klanten na een nulmeting en het schrijven van een IT-beleidsplan onder andere met digitalisering, vanuit de rol van interim IT-manager.” 

Traditioneel en verblind

In oktober 2021 richtte Jeroen zijn eigen bedrijf op. De aanleiding? Zijn drang om organisaties die hij zag worstelen met digitalisering nóg beter te helpen. “Vaak worden ondernemers compleet verblind door de snelle technologische ontwikkelingen. Ze worden bestookt met informatie over wat er allemaal mogelijk is, maar weten vaak niet of het ook voor hen van toepassing is. Theoretisch gezien kun je namelijk iets dat je vandaag aanschaft, morgen al implementeren. Maar zo werkt het niet aan de zachte kant van de organisatie: de mensen. Veranderingen vragen om tijd en aandacht. 

Tegelijkertijd is de transport- en logistiekbranche behoorlijk traditioneel. Ondernemers werken tientallen jaren op dezelfde manier én focussen zich voornamelijk op de dagelijkse business om het werk af te krijgen. Dit doen ze heel gepassioneerd, dat zeker! Maar IT-zaken verdwijnen naar de achtergrond. Het gevolg? Tijdrovende planningen in Excel of orders van opdrachtgevers die niet automatisch worden ingelezen, om maar iets te noemen.” 

Net dat stapje extra

“Wat mij betreft ligt de grootste kans op het gebied van IT in de informatievoorziening naar de opdrachtgever. Transport- en logistiekondernemers missen eigenlijk één platform dat dit samenbrengt. Denk hierbij aan (BI-)rapportage over ritten en omzet, facturatie informatie, klachtenafhandeling, contracten en track and trace. Vaak worden hiervoor allerlei verschillende systemen gebruikt en de opdrachtgever raakt hierin verstrikt. 

Daarom veranderen hun verwachtingen. Het is niet alleen een kwestie van een vrachtauto van A naar B laten rijden, het gaat om net dat stapje extra, die ‘+1’. Net even die extra service bieden waarmee je je onderscheidt ten opzichte van de rest. En waarmee je de samenwerking efficiënter maakt.” 

Duidelijke boodschap

Om in te spelen op de wens van transportondernemers werd ITGR. lid van DALTI. “Door de relaties die ik via DALTI opbouw met ICT-leveranciers kan ik snel schakelen. Zo heb ik onlangs naar aanleiding van klantvragen contact gehad met Centric en Scansys en werk ik af en toe nog samen met DWE ICT. Deze organisaties zijn alle drie DALTI-lid.  

Eigenlijk is DALTI voor mij een soort platform waardoor ik sneller de juiste oplossing kan bieden aan mijn klanten. Ook hoop ik met mijn lidmaatschap bij te dragen aan een stukje uniformiteit op het gebied van ICT en logistiek. Met elkaar kunnen we dit onderdeel een stuk toegankelijker maken. Want hoe meer je samenwerkt, des te beter je in staat bent om de ondernemer écht te helpen. 

Daarom heb ik een duidelijke boodschap: schroom niet om nog meer samen te werken. Deel kennis en data. Wees niet bang om concullega’s een kijkje in je keuken te geven of klanten te vragen wat je voor hen kunt doen. Alleen samen kunnen we de traditionele ondernemer meekrijgen in alle ontwikkelingen. En met een goede combinatie van product en dienst onderscheid je je toch áltijd genoeg. Daar ben ik van overtuigd!” 

Lid worden

Ben jij net zo overtuigd als Jeroen? Overweeg dan zéker om ook lid van DALTI te worden! En lees in de tussentijd vooral waarom Ernst Tjaden van Tconsult hetzelfde deed. 

Andere DALTI nieuwsberichten