Dalti

Terugkijken: webinar ‘Digitalisering in de Duitse logistiek’ 

Ben jij ervan overtuigd dat digitalisering de transport- en logistiekbranche verder brengt? En erken jij dat kennisdelen ontzettend waardevol is voor jouw bedrijf? Dan ben je vast benieuwd hoe andere organisaties en landen dit doen. Toch? In dat geval moet je ons webinar ‘Digitalisering in de Duitse logistiek’ van woensdag 15 juni 2022 echt even terugkijken! 

Terugkijken: webinar ‘Digitalisering in de Duitse logistiek’ 

Samenwerking in de branche

In Duitsland hebben een aantal grote logistieke bedrijven – waaronder DB Schenker, Dachser en Rhenus – de ‘Open Logistics Foundation’ opgericht. Met als belangrijkste doel: maximale realisatie van digitalisering, met inzet van open source software.  

Tijdens het webinar gingen de deelnemers, wij én onze Duitse gesprekspartner van de Open Logistics Foundation met elkaar in gesprek over digitale samenwerking en standaardisatie in de branche. Want we investeren allemaal bloed, zweet en tranen in slimme (open source) oplossingen, maar wat kunnen we van elkaar leren? 

Het programma 

  • Andreas Nettsträter, CEO bij Open Logistics Foundation, vertelde over de ambitie van het Duitse initiatief om een Europese open-sourcegemeenschap op te bouwen. 
  • Boris Jeggle, algemeen directeur bij Rhenus SN digital GmbH & Co. KG, lichtte het belang toe van het initiatief Open Logistics Foundation. 
  • We gingen gezamenlijk in gesprek met Andreas en Boris over (internationale) samenwerking in de branche. 

Het resultaat 

Na afloop zit jij boordevol inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Onze Duitse gasten gaven een verhelderend en leerzaam inkijkje in hoe zij digitaal willen samenwerken met open source. Hierna is het aan jou om hiermee je voordeel te doen. 

Terugkijken

Heb jij het webinar gemist of wil je het op je gemak terugkijken? Vul dan onderstaand formulier in en je wordt direct doorgelinkt naar de replay!

Andere DALTI nieuwsberichten